Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
29 Postów
Lidka W
(lotka)
Wiking
ostatnio ktoś pisał, że przy rejestracji nie podaje się adresu meilowego z końcówką ..@...pl, bo nie można się zarejestrować najlepiej założyć pocztę ..@gmail.com
ja nie mialam żadnych problemów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Ben Tonga
(btonga)
Wiking
Witam, temat rejestracji w Oslo, na Policji nie można dostać terminu. Zarejestrowałem się online i na koniec jest informacja, że zrobienie terminu jest nie możliwe, natomiast w Norwegian Foreign Service Mission pierwszy wolny termin jest na 21.08.12 !!! Co robić ?!! Dzięki za odpowiedzi i ozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Niestety takie są terminy mój znajomy na na września.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Ben Tonga
(btonga)
Wiking
Co w takiej sytuacji zrobić? Mam zacząć pracę 6-go września, od tego dnia mam kontrakt. A bez tych formalności raczej pracować nie mogę . . .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
btonga napisał:
Co w takiej sytuacji zrobić? Mam zacząć pracę 6-go września, od tego dnia mam kontrakt. A bez tych formalności raczej pracować nie mogę . . .A co do tych twoich formalności związanych z pracą ma POLICJA ?!? .
---
Ty masz się udać do Urzędu Skarbowego Skatteetatten...!!! i tam otrzymać kartę podatkową , a tym samym i tymczasowy numer podatkowy /personalny .
---
Do trzech miesięcy można pracować bez zgody na pobyt /UDI -policja/ jednak trzeba płacić podatki ...!!! za wykonywaną Legalnie pracę , a do tego nie jest potrzebna żadna policja .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Ben Tonga
(btonga)
Wiking
@Gabriel. Jestem w Norwegii zaledwie kilka dni, dlatego wielu spraw jeszcze nie znam. Dzięki za pomoc. W takim razie w poniedziałek idę do Skatteetatten. Jeszcze tylko jedno, gdzieś wyczytałem, że numer podatkowy dostanę mając umowę na co najmniej 6 miesięcy. Moja jest na początek do połowy października, potem nowy projekt i przedłużenie. Czy to będzie problem w Skatteetatten?
Pracę mam legalną, więc podatki będę płacił
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
btonga napisał:...gdzieś wyczytałem, że numer podatkowy dostanę mając umowę na co najmniej 6 miesięcy. Moja jest na początek do połowy października, potem nowy projekt i przedłużenie. Czy to będzie problem w Skatteetatten?
Pracę mam legalną, więc podatki będę płacił

TO ŹLE WYCZYTAŁEŚ ... !!! , ewentualnie dane te są już nie aktualne , lub źle to zinterpretowałeś .
---
Podaj stronę , gdzie to znalazłeś ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Ben Tonga
(btonga)
Wiking
Być może nie wyczytałem a usłyszałem, tyle wiadomości. . . Każdy mówi co niby wie a na prawdę jest inaczej. Czyli jak rozumiem, długość umowy nie ma znaczenia? Tak czy owak dzięki za odpowiedzi. W poniedziałek cisnę do Skatt ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
lotka napisał:
ostatnio ktoś pisał, że przy rejestracji nie podaje się adresu meilowego z końcówką ..@...pl, bo nie można się zarejestrować najlepiej założyć pocztę ..@gmail.com
ja nie mialam żadnych problemów

widzialas komunikat jaki wyskakuje po wpisaniu mejla na przyklad wp.pl?? albo onet.pl??
domena jest zaznaczona jako witryna z grami!!!!!
podziekuj tworcom ryerze.wp.pl albo wawawars.pl/register/202730/
gmail.com yahoo.com i problem rozwiazany
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Dandi8815)
Wiking
Za udzieloną pomoc dziękuje skromnie przyznam że obeszło się bez niej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj